Bezoek onze webshop

Condensor reiniging

Condensoren en warmtewisselaars worden erg breed ingezet in het proces waaronder:

  • Energieopwekking
  • Olieraffinaderijen
  • Industriële verwerkingen
  • Koeling voor bedrijfspand

Om de condensoren en warmtewisselaars optimaal te laten functioneren moeten deze goed schoon zijn. Dit zorgt er tevens voor dat er bespaart wordt op operationele kosten.

De ophoping van vervuiling kan leiden tot vervuilde warmtewisselaars en condensoren. Het resultaat van de ophoping kan leiden tot een verhoogt stroom verbruik en hogere schoonmaak kosten. Vervuiling zorgt er voor dat er minder warmte overdracht is en daardoor efficiëntie van zelfs de best ontworpen warmtewisselaars terug loopt. Tevens zorgt het ervoor dat er sneller corrosie wordt gevormd en dat kan leiden tot een defect.

De energieopwekking ’s industrie vertrouwd op warmtewisselaars voor maximale warmte en wil daarmee optimale efficiëntie bereiken. Om dit te bereiken is preventief onderhoud en het schoonmaken van de condensoren van levensbelang. Het is bewezen dat schoon maken met water onder hogedruk de methode is die werkt.

Cat Pumps producten voldoen aan het constante in bedrijf hebben van deze systemen. Hiermee wordt dure ‘’stilstand/Down time’’ voorkomen. Onze betrouwbare pompen zijn de standaard geworden voor deze industrie.

Condensor reiniging