Bezoek onze webshop

Preventief onderhoud

Catpumps hogedrukpompen zijn triplex, hogedruk- en vloeistofpompen die bekend staan als betrouwbaar, voortdurend werkende pompen met een lange levensduur en die in duizenden toepassingen draaien over de hele wereld.

De beste bescherming tegen ongeplande stilstand of het falen van het systeem is goed preventief periodiek onderhoud. Door periodiek onderhoud voorkomt u stilstand en bent u zeker van betrouwbaar proces, wat uw bedrijfszekerheid ten goede komt. Voorkomen is dan ook beter dan genezen en met het preventief periodiek onderhoud kunt u weer een leven toe voegen aan uw CAT pomp met 9 levens!

 

Controle item Dagelijks Wekelijks 50 uur 1500 uur 3000 uur
Filters X X      
Oliepijl & kwaliteit X X 1    
Water lekkage X X      
Olie lekkage X        
Leidingssysteem installatie   X      
Aandrijfsysteem   X      
Accessoires       X  
Afdichtingen       2  
Kleppen         3

 

Indien er water lekt of verlies van de prestaties optreden van het systeem kan dit een indicator van slijtage van de afdichtingen. De slijtage van de afdichtingen heeft vele oorzaken, waaronder verontreinigde vloeistof of te hoge temperatuur / drooglopen. Als de lage-druk afdichtingen slijtage vertonen dan zijn de hoge druk afdichtingen waarschijnlijk in een soortgelijke toestand. Het is een goede gewoonte om zowel lage als hoge druk afdichtingen te vervangen en de plunjers te inspecteren wanneer lekken aanwezig zijn.

1: Pijttersen BV raadt het gebruik van de 7915.151 (1 liter) of de 7915.155 ( 5 liter ) olie aan, deze olie is een speciale geformuleerde hydraulische olie en voldoet aan alle Cat Pumps specificaties. De eerste olie verversen na de eerste 50 bedrijfsuren en daarna na elke 500 uur. Als er andere olie gebruikt word dan word geadviseerd om de olie elke 300 bedrijfsuren te verversen.

2: Elk systeem opereert onder verschillende omstandigheden. In het verleden behaalde resultaten en onderhoud historie zijn de beste indicatoren van de toekomstige prestaties. Indien de systeemprestaties afnemen of wijzigingen dan word geadviseerd de afdichtingen en kleppen te controleren. Het onderhoudsinterval van de afdichting sets zijn sterk afhankelijk van de werkomstandigheden en variëren tussen de 1500 en 8000 uur.

3: Afhankelijk van de werkomstandigheden variëren de onderhoud intervallen voor kleppensets tussen de 3.000 en 16.000 uur.