Bezoek onze webshop

Pijttersen, sinds 1880 van melkapparatuur tot specialist in hogedrukpompen

Wij zijn Pijttersen B.V. en wij zijn dé leverancier van hogedrukpompen van 7 tot 700 bar, accessoires en onderhoudskits. We hebben een passie voor ons vak en hebben jarenlange ervaring in de hogedruktechniek. We luisteren naar uw technische vragen en komen met de juiste oplossing. Dit doen we niet alleen met heel veel plezier, maar vooral ook snel! Door onze grote voorraad kwalitatief hoogwaardige producten kunnen we elke oplossing snel leveren. Wij weten namelijk als geen ander dat jij maar één doel voor ogen heeft en dat is het draaiende houden van de machine.

Heb je een vraag of wil je graag meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op.

Onze kernwaarden

Oplossingsgericht: Door goed te luisteren naar u als klant en de technische kennis van het personeel bieden wij de juiste oplossing voor uw vraagstuk.

Hoge kwaliteit: Door alleen te werken met A-merken vanuit ons eigen magazijn kunnen we de hoge kwaliteit garanderen.

Punctueel: We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. Zo weet u als klant altijd waar u aantoe bent.

Snel: Wij werken hard om uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden en de bestelde producten snel te leveren. Dit doen we door een grote voorraad te hebben en samen te werken met betrouwbare leveranciers.

 • 1880

  oprichting van de firma Pijttersen

  De Friese ingenieur en uitvinder van gereedschappen Feite Pijttersen richtte in 1880 in zijn woonplaats Sneek zijn eigen bedrijf op. Hij richtte zich op de levering van apparatuur voor zuivelbereiding in melkfabrieken. Pijttersen ontwikkelde de apparatuur zelf, liet het elders produceren en bracht het vervolgens zelf aan de man. Al heel snel was Pijttersen één van de grootste werkgevers van Sneek en verre omgeving.

 • 1885

  machinaal koeien melken

  Pijttersen was al innovatief toen nog niemand ooit van dit woord had gehoord. Als uitvinder bedacht hij dat het mogelijk moet zijn om machinaal koeien te melken. Dat idee resulteerde in de uitvinding van een melkmachine waarmee veehouders letterlijk de melk uit de uiers van de dieren mangelden. Er is tegenwoordig geen melkveehouderij meer denkbaar zonder machinaal melken.

 • 1903

  eerste contacten met Westfalia Separator

  Al sinds kort na de oprichting van zijn bedrijf importeerde Feite Pijttersen centrifuges, in eerste instantie van het Duitse merken Burmeister und Wain. Met mechanische centrifuges werd fabrieksmatige zuivelbereiding mogelijk. Het scheiden van de melk in zuivelproducten als room, karnemelk en boter gebeurde lang handmatig. De centrifuges voor fabrieksmatige bereiding waren een gat in de markt, waarmee Pijttersen getuigde van visie, moed en doorzettingsvermogen. De vraag kreeg aan het begin van de 20e eeuw een boost, waarop Pijttersen contacten legde met leverancier Westfalia Separator. Het resulteerde in een samenwerking die eindelijk zo’n negentig jaar zou duren. En dit heeft zelfs Feite Pijttersen op dat moment zeker niet voorzien.

 • jaren ‘60

  verbreding van de klantenkring

  In de jaren van de wederopbouw namen ook industrialisatie en mechanisatie een vlucht. De centrifugeertechniek werd industrieel breder ingezet, onder meer als separatoren in de olie-industrie, scheepvaart en voedings- en genotsmiddelenindustrie. Dit bood kansen. Zo opende ons bedrijf een tweede vestiging in Rotterdam. Het betrof een overname die mooie ingangen bood in de maritieme en petrochemische sectoren. In diezelfde tijd namen wij de Amsterdamse specialist in meet- en weegtechniek GEDO over, waarmee wij voet aan de grond kregen in de kaasindustrie. In onze oprichtingsstad Sneek - dé roestvrijstaal-stad van Nederland namen wij de Noord-Nederlandse RVS Industrie (NNRI) over. Ook de NNRI werkte op grote schaal voor de zuivelindustrie. Zowel GEDO als NNRI bleven als dochters opereren onder eigen naam.

 • 1978

  vertegenwoordiging van CAT Pumps

  In de jaren zeventig raakte pomptechnologie in zwang en de Amerikaanse pompenbouwer CAT Pumps International - die ook leverde aan onder meer de zuivel - zocht een vertegenwoordiging in Nederland. Omdat deze producten - in beginsel een eenvoudige technologie, goed aansloten op onze producten, besloten wij dat samenwerking met deze partner een goede stap zou zijn. Pijttersen ging als distributeur voor Nederland CAT Pumps en bijbehorende onderdelen en accessoires leveren.

 • 1984

  International Products of Holland

  Al sinds de jaren vijftig maakten wij deel uit van de International Products of Holland (IPOH). Dit was een samenwerkingsverband van diverse bedrijven. Met elkaar waren wij in staat om alle machinerie voor complete zuivelfabrieken te leveren. Vanuit de overtuiging dat wij in het ‘rijke westen’ ook iets moesten betekenen voor landen waar mensen het minder goed hadden dan wij, leverden wij zuivelfabrieken aan Derde Wereldlanden. En ook de ingrediënten die ze daar zelf niet hadden: van yoghurtcultuur en zakken vol cacaopoeder aan Madagaskar tot aan boter- en yoghurtbereiders aan Paramaribo, wij leverden het allemaal. Want Nederland stond op het gebied van kennis van zuivelbereiding mondiaal nog altijd op eenzame hoogte. Eén voor één haakten de partners af en in 1984 waren wij als laatst overgebleven partner min of meer eigenaar van de IPOH. In de loop van de jaren negentig was onze bedrijfsvoering dermate veranderd dat ook wij hier een streep onder zetten.

 • 1990

  einde van vertegenwoordiging Westfalia Separator

  Pijttersen had een kleine negentig jaar de vertegenwoordiging van Westfalia Separator in Nederland verzorgd, toen de Duitse leverancier in 1990 een koerswijziging inzette. Ook internationaal wilde het bedrijf zelf de verkooporganisatie in handen hebben. In uitstekende onderlinge samenspraak werd de overdracht van de verkoopafdeling van Pijttersen geregeld, waarbij beide partijen overeenkwamen dat ook het grootste deel van de medewerkers van Pijttersen mee overging naar Westfalia Separator Nederland. De afdeling verkoop bleef zich bezighouden met de verkoop van de overige producten, waaronder CAT Pumps. Hogedrukpompen en hogedrukreinigingssystemen werden inmiddels steeds breder ingezet in de industrie, waardoor dit voor ons een steeds belangrijker productaanbod werd. Ook begaven we ons op de markt van melkdispensers - zelfkoelende melktapmachines voor grootverbruikers zoals horeca, bedrijfskantines en grootkeukens. Dit product sloot naadloos aan op onze roots in de zuivel. Door vroegtijdig anticiperen op nieuwe arboregels - verpakkingen mochten nog maximaal 10 kilogram wegen - verbeterden wij onze concurrentiepositie op het gebied van melkdispensers.

 • 1995

  verhuizing van Sneek naar Joure

  In 1995 betrokken wij een nieuw bedrijfspand op bedrijvenpark Sewei in Joure. We kozen voor een moderne behuizing om antwoord te kunnen blijven geven op de steeds sneller veranderende marktsituaties. Hier kwam de focus nog meer te liggen op de handel in CAT Pumps hogedrukpompen met de bijbehorende onderdelen en accessoires.

 • 2015

  verhuizing van Joure naar Groningen

  Ons bedrijf was tientallen jaren in handen van de familie Van der Poel. Echtpaar Pijttersen bleef kinderloos en vond aan het begin van de twintigste eeuw in medewerker Van der Poel een nieuwe eigenaar die de geest van ons familiebedrijf tientallen jaren bewaakte en uitbouwde. In 2012 ging ons bedrijf over in de handen van Andries Huisman, eigenaar van onder meer Huisman Warmtetechniek. Hij verhuisde Pijttersen BV, het moderne magazijn en de goed uitgeruste werkplaats, in 2015 naar het onderkomen van een van zijn andere bedrijven aan de Stavangerweg in Groningen.

 • 2020

  verhuizing van Groningen naar Zuidbroek

  Andries Huisman wilde wat rustiger aan gaan doen en droeg Pijttersen over aan zijn zoon Lars, zelf eigenaar van Ventilatietechniek Noord in Zuidbroek. Lars besloot zijn beide bedrijven op hetzelfde adres in zijn ruime, moderne en uitstekend bereikbare bedrijfspand onder te brengen. Vanaf deze locatie zetten wij de vertrouwde dienstverlening uit Groningen voort. Ook biedt deze locatie ruimte voor groei en zijn levertijden en reparatietijden te verkorten door een ruimer magazijn en een goed uitgeruste werkplaats.