Bezoek onze webshop

Tijdig onderhoud van levensbelang

De uitstekende kwaliteit van Cat Pumps-producten betekent in de praktijk jarenlange betrouwbaarheid zonder dat er omkijken naar is. Toch is ook voor kwaliteitspompen tijdig onderhoud van groot belang om de levensduur zo lang mogelijk te maken.

Uiteraard wilt u voorkomen dat een pomp onverwachts stil komt te staan, zijn capaciteit verliest of ongemerkt meer energie gaat verbruiken doordat hij zwaar begint te draaien vanwege interne vervuiling. De aandrijvende motor wordt bij een vervuilde pomp zwaarder belast dan nodig.

Voor deze pomp kwam het onderhoud helaas te laat, het drijfwerk is door de interne vervuiling dermate beschadigd dat we deze hebben moeten vervangen. De pomp heeft dan wel 14 jaar probleemloos gedraaid, dit had wellicht langer kunnen zijn als hij op tijd zijn onderhoudsbeurten had gekregen. We zien onze pompen graag zo lang mogelijk naar uw volle tevredenheid functioneren.

Gelukkig komt het gros van de door ons geleverde pompen met regelmaat bij ons binnen voor een onderhoudsbeurt of complete revisie. Gebruikelijk is de inzet van een wisselpomp waarna de te onderhouden pomp naar ons wordt opgestuurd, deze wordt dan volledig nagezien en vervolgens weer als wisselpomp op de plank gelegd. Hierdoor is een continuproces zo kort mogelijk onderbroken en wordt de bedrijfszekerheid gewaarborgd.

We helpen u graag met de selectie van de juiste pomp, op basis van het te verpompen medium, de capaciteit en de onderhoudsmogelijkheden. Ook de onderhoudsinterval helpen wij u graag bepalen, hier kan tevens een onderhoudsplan voor worden opgesteld.

Neemt u vooral ook contact met ons op als uw pomp al wat langer draait, wellicht is de levensduur van uw pomp flink te verlengen met een tijdige revisie. Voorkom (onverwacht) hoge kosten, onderhoud is voor uw pomp en uw proces van levensbelang!