Cat Pumps | Hogedrukpompen | Cat Pompen | Hogedruk Accessoires | Pijttersen

Cat Pumps | Cat Pompen | Onderdelen | Revisie Reparatie Service | Hogedruksystemen | Hogedrukpompen +31(0)50-8200963 (0) Offertelijst

Product selector

Debiet
Druk

Hogedruk Accessoires

 

Pijttersen B.V beschikt over een uitgebreid programma hogedrukaccessoires voor onder meer carwash installaties, waaronder lansen, draaiarmen, was borstels, spuitpistolen, hogedruk slangen, etc. Deze accessoires zijn zonder meer toepasbaar bij overige merken.

Zorgen voor een maximale goedwerkend pompsysteem
Moderne hogedrukpompsystemen maken meestal gebruik maken van positieve verplaatsing van de vloeistof. De opbrengst hangt rechtstreeks samen met de omwentelingen van de krukas van de pomp.Optimale werking van de pomp is afhankelijk van het gehele vloeistofsysteem en kan alleen worden verkregen met het juiste ontwerp, keuze van componenten, installatie en onderhoud van uw pomp en het systeem accessoires.

Het selecteren van een accessoires

Uw pompsysteem is maar zo sterk als je zwakste component, het is dus van cruciaal belang dat elk onderdeel zorgvuldig wordt geselecteerd op basis van dezelfde criteria als de pomp. Voor elk systeem moeten de bijpassende accessoires zorgvuldig gekozen worden op de onderhouden systeemdruk en bescherming van het systeem voor overdruk.
Niet voor alle systemen zijn dezelfde accessoires vereist. Minimaal adviseren wij een primaire   drukregelaar, secundaire overdrukventiel (veiligheid) en een manometer. Andere accessoires kunnen worden bepaald per toepassing en installatie. Zelfs leidingwater kan   schurende deeltjes bevatten dat de levensduur van de pomp en andere systeem accessoires verkort.

Realiseer dat een triplex plunjer- of zuigerpomp een verdringerpomp is en dat de druk daar wordt opgebouwd alwaar de vloeistof een weerstand onder­vindt. De uitein­delijke druk is dus afhankelijk van enerzijds de weerstand (in hogedruk reinigingssystemen de sproeier aan het uiteinde van de spuit­lans) en anderzijds de drukbegrenzing, zoals daar zijn drukregelaar en veiligheid (overdrukbeveiliging). Daarnaast dienen het aandrijf vermogen en de gebruikte componenten, o.a. type pomp, afgestemd te zijn op de uitein­delijke werkdruk.
Deze voorschriften gelden ook voor pompen, waarmee verschillende andere "producten" dan water worden verpompt.