Bezoek onze webshop

Distributeur van CAT Pumps, pompsystemen en onderdelen

Pijttersen is sinds 1978 leverancier van CAT Pumps International. Wij leveren wereldwijd CAT hogedrukpompen en bijbehorende revisiesets, onderdelen en accessoires. U kunt bij ons terecht voor een compleet gamma CAT Pumps hogedruk pompsystemen en pompsets triplex-plunjer en triplex-zuigerpompen van verschillende capaciteiten (debieten) variërend van 7 tot wel 700 bar. Dankzij het relatief lage toerental van deze unieke pompen is weinig onderhoud nodig, wat de exploitatiekosten laag houdt en de bedrijfszekerheid hoog. De overgedimensioneerde pompen zijn robuust en slijten minder snel, voor een verrassend lange levensduur. 

CAT Pumps hogedrukpompen

CAT Pumps levert kwalitatief zeer hoogwaardige industriële triplex zuiger- en plunjerpompen Ook passen wij CAT Pumps hogedrukpompen toe in op maat ontworpen pompsystemen. De onderhoudskosten en -intervallen zijn laag dankzij de lange levensduur van afdichtingen en kleppen.

Overcapaciteit voor vele probleemloze draaiuren

CAT Pumps hogedrukpompen draaien in duizenden toepassingen over de hele wereld. De kwaliteit zit in overcapaciteit, waardoor de belasting lager is en de pompen lang probleemloos draaien. Daarom adviseren wij om altijd te kiezen voor een pomp met ruim voldoende opbrengst en druk. 

Selecteren van de juiste CAT Pump voor uw toepassing

Het selecteren van de juiste pomp voor uw toepassing vergt een zorgvuldige voorbereiding. Onze tip, om een maximale levensduur van uw pomp te behalen: bepaal de werkbelasting van uw pomp en de intervallen voor periodiek onderhoud. Het is belangrijk om uw pomp te laten werken binnen de nominale prestaties: 

  • opbrengst in liters per minuut
  • werkdruk in bar
  • inlaatcondities
  • temperatuur van de te verpompen vloeistof
  • samenstelling van de vloeistof, viscositeit, zoutgehalte of chemische benaming