Cat Pumps | Hogedrukpompen | Cat Pompen | Hogedruk Accessoires | Pijttersen

Cat Pumps | Cat Pompen | Onderdelen | Revisie Reparatie Service | Hogedruksystemen | Hogedrukpompen +31(0)50-8200963 (0) Offertelijst

Product selector

Debiet
Druk

CatPumps Zuigerpompen

Zuigerpompen (11.4–227liters/min ,7–105BAR)

Het ontwerp van de CatPumps zuigerpomp is zo ontworpen dat de vloeistof zich voortdurend en in één gladde en voorwaartse richting verplaatst. Dit ontwerp kan grotere zuigvermogens aan en vermindert het risico van cavitatie. Zuigerpompen wijken in zoverre af van plunjerpompen, dat deze over het algemeen geschikt zijn voor lagere werkdrukken.De pompen kenmerken zich voor hun lineaire doorstroming met een als het ware in de zuiger geïntegreerde inlaatklep. CatPumps zuiger pompen worden ook wel '' High Pressure Positive displacement Triplex Piston Pumps '' genoemd.


Bij de Cat zuigerpompen bestaat de mogelijkheid het zuigergedeelte van de pomp (Manifold) te draaien, waardoor de inloop zich aan de bovenzijde be­vindt. Een en ander kan voordelen hebben ter reducering van het aantal boch­ten in de pomptoevoer.

Werking CatPumps zuigerpomp:
Aan het begin van de slag zal de mechanisch bediende inlaatklep (en zuiger) sluiten.
Als de zuigerstang vooruit gaat, wordt de vloeistof door de uitlaatkleppen gedrukt.
Tegelijkertijd gaat de vloeistof de pomp binnen achter in inlaatklep.
Als de zuigerstang begint met de achterwaartse slag, dan opent de inlaatklep mechanisch en laat de vloeistof door via de zuiger in kamer totdat de slag voltooid is.

 

 Eigenschappen Cat Pumps zuiger pompen:

1             Speciale gefabriceerde Cat Pumps hogedruk afdichtingen / cups met ongeëvenaarde prestaties en levensduur van de afdichting.
2             Het 100% natte afdichtingen / cups design zorgt voor een koeling en smering van de elastomeren aan de beide zijden.
3             Roestvrijstalen kleppen, zittingen en veren zorgen voor een goede weerstand tegen corrosie en een lange levensduur.
4             De krukas biedt ongeëvenaarde sterkte en oppervlaktehardheid voor een lange levensduur.
5             Gepatenteerde zuigerstang met een harde verchroomde huls biedt een duurzaam slijtvlak en is gemakkelijk in onderhoud.
7             De roestvrijstalen zuigerstangen hebben een hoge sterkte met een 360 °ondersteunde kruiskop.
               Dit zorgt voor een perfecte plunjer uitlijning.
8             De drijfstangen zijn gemaakt van zeer sterk materiaal van uitzonderlijke kwaliteit met hoge treksterkte.
9             Oversized kogellagers of rollagers bieden uitzonderlijk lang leven voor het lager.
10           Hoge sterkte, lichtgewicht gegoten aluminium Carter met splash olie ontwerp werking dat functioneert bij lage snelheden.

 Catpumps_piston_pump_cross_section