Cat Pumps | Hogedrukpompen | Cat Pompen | Hogedruk Accessoires | Pijttersen

Cat Pumps | Cat Pompen | Onderdelen | Revisie Reparatie Service | Hogedruksystemen | Hogedrukpompen +31(0)50-8200963 (0) Offertelijst

Product selector

Debiet
Druk

Cat Pumps Plunjerpompen

Plunger Pompen (0. 5 – 910 Liter/min, 6. 5 – 690 BAR )


Plunjerpompen gebruiken gesloten veerbelaste en hydraulische geopende inlaat-en uitlaatkleppen. De kleppen worden bediend door middel van de stroming in de pompkop. Aan het begin van de slag verplaatst de zuiger de vloeistof in de kamer van de pompkop, waardoor de uitlaatklep open gaat. Wanneer de plunjer het einde van zijn slag bereikt, word de uitlaatklep gesloten. Als de plunjer begint aan zijn teruggaande slag gaat de inlaatklep weer open om meer vloeistof in de pompkop te krijgen. Door proces houd je een gelijkwaardige volumestroom van de vloeistof. Een voordeel van de plunjerpomp is dat de pomp meer druk aan dan een zuigerpomp. Er zijn veel verschillende toepassingen beschikbaar met directe koppelingen, snaarschijven, versnellingsbakken enz.


Eigenschappen CAT Plunjer pompen

 Doorsnede Cat Plunjerpomp

1             Speciale gefabriceerde Cat Pumps hogedruk afdichtingen / cups met ongeëvenaarde prestaties en levensduur van de afdichting.
2             Het 100% natte afdichtingen / cups design zorgt voor een koeling en smering van de elastomeren aan de beide zijden.
3             Roestvrijstalen kleppen, zittingen en veren zorgen voor een goede weerstand tegen corrosie en een lange levensduur.
4             De krukas biedt ongeëvenaarde sterkte en oppervlaktehardheid voor een lange levensduur.
5             Gepatenteerde zuigerstang met een harde verchroomde huls biedt een duurzaam slijtvlak en is gemakkelijk in onderhoud.
6             Precisie-gepolijst, massief keramische plunjers voor een maximale weerstand tegen corrosie en slijtage.
               Dit zorgt voor het verlengen van de levensduur van de afdichting.
7             De roestvrijstalen zuigerstangen hebben een hoge sterkte met een 360 °ondersteunde kruiskop.
               Dit zorgt voor een perfecte plunjer uitlijning.
8             De drijfstangen zijn gemaakt van zeer sterk materiaal van uitzonderlijke kwaliteit met hoge treksterkte.
9             Oversized kogellagers of rollagers bieden uitzonderlijk lang leven voor het lager.
10           Hoge sterkte, lichtgewicht gegoten aluminium Carter met splash olie ontwerp werking dat functioneert bij lage snelheden.
catpumps_plunger_pump_cross_section